Mijn innerlijke coolheid

Als kind deed ik dingen vol passie en overgave. Ik wilde journalist worden, dus ik schreef veel. Ik richtte natuurclubjes op, verzamelde dode insecten, voetbalde, bouwde hutten tussen de berenklauwen, maakte muziek en maakte tekeningen. Ik heb eens een geel gerande watertor gevangen en in onze vissenkom gedaan, omdat ik wilde weten of zo’n beest echt kleine visjes eet (ja). Ik maakte stop motion filmpjes met wasknijpers en ik speelde op mijn 15e nog met LEGO. Ik heb eens een hommel terrarium gemaakt in de vriezer, en ik heb als project voor een spreekbeurt een slakkenfarm gerund (vond de buurman niet leuk).

Ik vond alles wat ik deed gewoon echt goed. Alles wat ik deed was cool. En omdat ik het cool vond, was dat het ook.

<!–more–>
Veel dingen die ik deed waren echt niet cool, maar er was ook niemand die mij vertelde dat iets niet cool was. Mijn moeder hing mijn tekeningen met plakband aan de deur, zodat iedereen ze kon zien.  De vriezer in de schuur werd gewoon 2 weken niet gebruikt, omdat dit het tijdelijke onderkomen van Joop de hommel was. De slakkenfarm heeft maanden in de tuin gestaan. Mijn vader liet mij dagelijks achter de computer mijn ‘boem boem muziek’ maken, hit na hit werd op floppy weggeschreven. Met rugtas en een verrekijker ging ik regelmatig op ‘excursie’ in het bos. Ik vond het leuk om te doen, punt.
Kinderen maken zich minder druk om wat anderen vinden, hebben minder schaamte en ze hoeven vaak niet zo’n hoge drempel over om te doen wat ze leuk vinden. Kinderen doen gewoon wat ze leuk vinden, het hele leven is een spel. Ze volgen zonder schroom hun passies, en krijgen hier over het algemeen alle ruimte voor.

Ikzelf lijk mijn innerlijke coolheid een beetje kwijtgeraakt te zijn.  Ik maak tegenwoordig te weinig tijd vrij voor de dingen die ik leuk vind. En terwijl ik opschrijf wat ik vroeger allemaal voor (soms rare) dingen deed, zie ik mijn passies. Ik creëer graag dingen. Vandaar dat ik graag kook. Vandaar dat ik sinds vorig jaar een moestuin ben begonnen. Het is ook precies de reden dat ik dit weblog startte.

Ik vond het (na overleg thuis) toch niet zo’n goed idee om weer hommels te gaan houden in de vriezer, het oppakken van dit weblog leek mij een beter idee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s