Mijn eerste Dam tot Damloop 2015 #Damloop

Nog even, en dan is het zo ver. De Dam tot Dam loop 2015, mijn startnummer heb ik binnen! Voor mij de eerste keer dat ik mee doe, ik kijk er al maanden naar uit. Ik ben al ruim een half jaar aan het trainen, goed hersteld van een blessure en heb mijn eerste 14 k op de teller staan, dus die 16,1 km ga ik zeker uitlopen! Kortom, ik ben er klaar voor.

Startnummer

In april 2014 ben ik begonnen met hardlopen, ik heb toen meegedaan aan ‘start to run’. Hier bouw ze rustig aan op tot de 5km. Dit ging zo goed dat ik te hard van stapel liep. Ik liep veel te snel en met een verkeerde techniek (ik liep als een penguin, met ijn voeten naar buiten gericht). Resultaat: een vervelende blessure aan beide achillespezen. Hierdoor was ik een paar maanden “uit de running”. Man, wat baalde ik. Helemaal terug bij af.

Ik heb alles op alles gezet om de draad weer op te pakken. Eigenlijk ben ik opnieuw gestart; weer meegedaan met ‘start to run’,Looptraining gevolgt, en het belang van goede schoenen ontdekt. Met behulp van o.a. sportapps heb ik uigevogeld wat mijn ideale looptempo is. Héél rustig aan steeds een stukje verder gelopen.

Dit ging zo goed dat ik nu al een tijdje blessure vrij ben en met een gerust hart mij eerste Damloop kan gaan doen.

Het gaat zelfs zo goed dat ik wil gaan trainen voor een halve marathon. Als ik mijn opbouw volhoud zoals ik dit nu doe dan gaat dit denk ik wel lukken.

Nu loop ik per maand nog niet heel erg veel kilometers. Het doel is 3x per week een rondje maar meestal lukt dit niet, druk, druk, druk! Desondanks kan ik nu zonder al te veel moeite 14 km lopen. Waar mijn hersteltijd echt wel 3 dagen was na een rondje van 10 km is mijn lichaam nu binnen 2 dagen genoeg hersteld.

Maar eerst 20 september. Zwaai ff naar me!

voortgang

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s