Rode kool schotel

Dit is echt een recept voor een rustige zondag middag. In dit recept geen kant en klare aardappel puree en rode kool uit een potje. Je bent met dit recept wel een tijdje zoet. Maar het resultaat is super lekker.

Wat heb je nodig?
350 gram mager rundvlees
Paar takjes tijm
2 DL bouillon
2 uien
Laurierblaadjes
2 appels (goudrenetten)
1 rode kool van ongeveer 1 kg
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel stroop ( ik gebruik gewoon schenkstroop)
6 kruidnageltjes.
1 eetlepel suiker
Klontje boter
2 eetlepels azijn
Geraspte kaas
Paneermeel

Het vlees
Snij het vlees in smalle reepjes en braad het even een in de pan met een scheutje olie. Snipper en fruit de uien mee in de pan tot ze glazig zijn. Voeg de warme bouillon toe en zet het vuur laag. Rits de blaadjes van de takjes tijm en doe ze bij het vlees, samen met 2 laurier blaadjes. Deksel schuin op de pan en ongeveer 2 uur zachtjes laten sudderen.
image

De rode kool
Verwijder de buitenste bladen van de kool, hak hem in vieren en snijd de harde stronk weg. Snijd de rode kool nu fijn in de keukenmachine. Doe de kool in de pan en doe het kaneel, de suiker, de stroop, een laurier blaadje, de kruidnagels en de azijn er bij. Meng alles goed. Giet er nog 200ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het met de deksel op de pan een uurtje pruttelen.
Doe na een uurtje een halve gesnipperde appel bij de rode kool, roer door en kast nog een half uurtje pruttelen. Dan een klontje boter et bij en nog 5 minuutjes laten gaan. Kruidnagels (als je ze kunt vinden) en laurier er uit en de rode kool is klaar.
image
image

De aardappelpuree
Kook de aardappelen in ongeveer een half uurtje gaar. Afgieten, 250ml melk erbij en stampen tot een puree. Eventueel wat zout en peper.

In de oven
Pak een ovenschaal en verdeel het vlees over de bodem. Verdeel nu de rode kool over het vlees. Snijd de resterende appels in dunne plakjes en verdeel over de rode kool. Verdeel nu de aardappelpuree, meng de geraspte kaas met wat paneermeel over het geheel.
Zet de schotel ongeveer 20 minuten in een voor verwarmde oven van 220 graden.
image
image
image
image
image

Eet smakelijk!
image
image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s