Zelf pasta maken

bloem voor pastaAfgelopen weekeind heb ik met de kids verse pasta gemaakt. Niet moeilijk en leuk om te doen.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram bloem voor verse pasta (en nog wat extra)
  • 4 eieren
  • Pastamachine

Ik doe de bloem en de eieren in de keukenmachine maar je kunt het

ook met de hand doen al is dit wel een vies werkje. Er is wel een truuk om wat schoner te werken: stort de bloem op je werkblad en duw vanuit het midden de bloem weg zodat je een dammetje krijgt. De
eieren breek je in het dammetje en met een vork roer je in de eieren waarbij je steeds wat bloem toevoegt. Als je met je vinger in het deeg prikt en het veert terug is het goed. kijk ook eens op pastamaken.nl. Hier staat een handig filmpje waar het een stuk beter uitgelegd wordt.
wpid-img_20141019_151854.jpg

Zet de pastamachine op stand 1 en voer 1/4 deel een aantal keer door de machine (wat bloemen anders plakt het) Net zolang totdat het elastisch en soepel is. Vouw het steeds een keer dubbel en maak een zo recht mogelijke plak.

Nu zet de de machine op stand 2 en voer je de paste één keer door. Hierna op stand 3, 4, 5, 6, en 7. Bloem af en toe een beetje tegen het plakken.

Nu heb je het opzetstuk nodig om de slierten te maken.  Laat ze goed drogen voordat je de pasta verder gaat bereiden dan wordt het niet zo papperig.

Het koken van de pasta gaat heel snel, in slechts een paar minuten. Als het boven komt drijven is het klaar. Goed afgieten en je heb verse pasta!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s